17 juli 2022 – Georganiseerde rondleiding Maak Stad Almere

Bekijk Maak Stad Almere door de ogen van de peetouders van Almere

Precies 50 jaar geleden ging het ontwerpen aan deze nieuwe stad in een lege polder van start. In de tentoonstelling wordt de ontwikkeling van Almere in beeld gebracht aan de hand van de geplande, de geleefde en de gedroomde stad.

Tijdens deze rondleiding nemen twee peetouders van Almere je mee door Maak Stad Almere en delen hun ervaringen en visie op de stad. Het zijn mensen die bij het Projektburo Almere werkten en aan de wieg stonden van Almere. Het Projektburo ging in 1972 van start als onderdeel van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. De opdracht was om een meerkernige stad te ontwikkelen op een steenworp afstand van Amsterdam. 

Het bureau bestond uit veel net afgestudeerde planologen, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, architecten, sociologen en cultuurtechnici. Ze waren relatief onervaren, maar zeer bevlogen. Op zondag 17 juli leiden Theo Lagarde (planoloog) en Jan Frans de Hartog (stedenbouwkundige) rond.

De rondleidingen vinden iedere derde zondag van de maand plaats. Er is ruimte voor 15 personen. Wil jij hier op zondag 17 juli bij zijn? Meld je aan via het formulier hieronder:

projectburo almere

Datum
zondag 17 juli 2022

Locatie
Kunstlinie Almere

Tijd 
14:00 uur