Bestuur

Gerda Lenselink 2

Gerda Lenselink

Interim Voorzitter

Als strategisch adviseur bij Deltares werk Gerda Lenselink aan een duurzame toekomst en daarnaast draagt zij graag op vrijwillige basis bij aan een waardevolle, inspirerende en groene leefomgeving. Zo was zij voorzitter van Vereniging Buitenstad, die de meerwaarde van het Almeerse groen verkende en initiatieven stimuleerde, en lid van KNHM en ondersteunde burgerinitiatieven. Die twee werelden van ''daar en straks'' en ''hier en nu'' probeert zij te verbinden in haar huidige rol als Interim Voorzitter bij Polderblik.

De polder kent zij als haar broekzak en in Parkwijk Almere staat, sinds 1997, haar duurzame en zelfgebouwde huis.

Jan Frans de Hartog 2

Jan Frans de Hartog

Secretaris

Jan Frans heeft 25 jaar als stedenbouwkundige gewerkt aan Almere. Eerst vanuit Projectbureau Almere voor de Rijksdienst van de IJsselmeer Polders en sinds 1984 bij de gemeente. Hij heeft de polder zien veranderen van een kale vlakte met alleen de hoogspanning als oriëntatiepunt, tot een stad van meer dan 200.000 inwoners. Voor een jonge stedenbouwkundige was zo’n lege polder een ‘paradijs’ waar in hoog tempo plannen werden gemaakt. In de loop der jaren werd het bouwproces natuurlijk gecompliceerder, maar Almere bleef de plek waar unieke plannen konden worden gerealiseerd.

Na zijn werkzame leven bij de gemeente heeft hij zich ingezet met de stichting Bosland voor het Museumbos, bij de vereniging Buitenstad voor het Almeerse groen en bij de Stichting Polderblik voor de link tussen verleden en toekomst van de stad. Met die achtergrond was het voor hem een plezier om mee te werken aan de tentoonstelling Maak Stad Almere.

Jan Wachtmeester

Jan Wachtmeester

Penningmeester

Jan Wachtmeester woont sinds 1984 in Almere. Hij heeft geschiedenis gestudeerd in Amsterdam. In de periode 1990-1994 was hij wethouder in Almere en sindsdien is hij op allerlei manieren betrokken (geweest) bij de fysieke en sociale ontwikkeling van Almere. Momenteel werkt hij bij een woningcorporatie in West-Brabant en is hij ook bestuurlijk actief bij de Almeerse Wolunie.

Hij woont sinds kort in de enorm stimulerende woonomgeving van Oosterwold en hij werkt met veel plezier mee aan het behoud van het archief van Almere.

Ria van Dijk

Ria van Dijk

Algemeen Bestuurslid

Als stedenbouwkundige werkt Ria van Dijk al bijna 25 jaar aan Almere, en ook is zij hier alweer ruim 20 jaar woonachtig. In die tijd heeft zij Almere volwassen zien worden, van een bescheiden middelgrote gemeente naar een echte stad. Wat haar betreft mag er nog wel een beetje meer bravoure bij, want deze stad heeft veel meer te bieden dan men op het eerste gezicht denkt.

Als stedenbouwkundige heeft ze met veel plezier gewerkt aan oa. Almere Poort (oa. Duin, Europakwartier en het Olympiakwartier) en Nobelhorst. Haar huidige werk is het centrum van Almere klaar maken voor 2040 en het Floriade terrein omtoveren naar de groene stadswijk Hortus.

Ria prijst zichzelf gelukkig dat zij nog met de peetvaders van Almere heeft mogen werken. Ze hoopt de toekomst van Almere verder mee vorm te geven samen met de opkomende generatie ontwerpers.

Linda Vlassenrood

Linda Vlassenrood

Curator Maak Stad Almere

Linda Vlassenrood is curator van de tentoonstelling Maak Stad Almere en adviseur van het bestuur. Linda is architectuurhistoricus en curator, programmaleider, auteur, spreker en adviseur met aandacht voor complexe stedelijke vraagstukken. Haar ambitie is om een grotere groep dan ingewijden alleen deelgenoot te maken van de ontwikkelingen in de stad.

Van 2000 tot 2011 werkte ze als curator en hoofd presentatie bij het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). In 2011 richtte ze Studio Linda Vlassenrood op en werkte onder meer als programmamanager bij het International New Town Institute (INTI) voor de samenwerking in China. Zij is momenteel ook kernteamlid van Stad-Forum, een onafhankelijke denktank die de gemeente Amsterdam adviseert over stedelijke ontwikkeling.