Bestuur

Maia Stassen

Maia Stassen

Voorzitter van stichting Polderblik. Van Amsterdam naar Lelystad verhuisd toen het Projektburo Almere aan z'n opdracht begon. Wel en wee van Almere gevolgd, ook in de vriendenkring rond het PBA onder wie Teun en Kοοsje Κοοlhaas. Verleden: studie Frans Utrecht, later rechtenstudie aan de UVA- door omstandigheden niet afgemaakt. Was o.a. docente internationale school, presentator congressen en multimediapresentaties, samensteller internationale modecollecties, voor de provincie Utrecht opsteller van de regelgeving voor de privacyvoorziening. Daarnaast actief in overlegorganen en organisaties: politieke (voorzitter Progressief Akkoord), voorzitter Patientenbelangenver, beeldende kunst (tentoonstellingen samengesteld en ingericht voor Passe-partout), inleidingen Filmhuis Lelystad etc. Woon sinds twee jaar in Almere.

jandevletter

Jan de Vletter

Penningmeester van Stichting Polderblik. Van 1976 tot mijn pensioen in 2008 betrokken geweest bij de ontwikkeling van Almere. De laatste ruim 25 jaar als directeur van woningcorporatie de Alliantie Almere. Daarnaast bestuurlijk actief geweest bij instellingen op gebied van cultuur en gezondheidszorg, waaronder het Museumbos en de stichting Paladijn. Verder een aantal jaren betrokken geweest bij de realisatie van betaalbare woningen in Indonesië.

Wim Trieller

Wim Trieller

Secretaris van Stichting Polderblik. In verleden: Doctoraal moderne letterkunde, (Universiteit van Amsterdam) , Docent Nederlands (SGL Lelystad), Plaatsvervangend rector scholengemeenschap De Meergronden, Wethouder (onderwijs, ruimtelijke ordening, stafsontwikkeling , cultuur), Directeur regio noord/noordwest Heijmans Vastgoed. BESTUURLIJK: Secretaris Woningbouwvereniging Almere, Voorzitter Stichting De Paviljoens Almere, Voorzitter Raad van Toezicht Vis a Vis, Almere. HEDEN: Voorzitter Rode Haring/Vis a Vis, Almere, Adviseur pentaC Management, Schrijver van poëzie.

Stichting-Polderblik_Betje

Betje Koolhaas

Voorzitter van stichting Polderblik en werkzaam als trainingsacteur en communicatietrainer. Als dochter van Teun Koolhaas en mede eigenaar van Polderblik, wil ik deze prachtige plek delen met anderen. Daarnaast wil ik Teun's gedachtengoed en nalatenschap toegankelijk maken voor de ontwerpers en bewoners van de toekomst.

henk-smeeman`_500px

Henk Smeeman

Tot 1998 werkzaam geweest in de “Warenhuiswereld”. Daarna tot medio 2008 wethouder Almere, met onder andere de planning en bouw van het Stadscentrum in de portefeuille. Vanaf het moment dat Ik in Almere ben gaan wonen (1984) geïnteresseerd en betrokken geweest bij de ontwikkeling van de stad, onder andere als lid van de gemeenteraad en bestuurslid of lid van de Raad van Toezicht van allerlei lokale, regionale en landelijke maatschappelijke organisaties op het gebied van cultuur, natuur, architectuur, sport en economische ontwikkeling. Ik hoop als bestuurslid van de Stichting Polderblik bij te kunnen dragen aan de heropleving van interesse in de toekomstige stedelijke ontwikkeling van onze stad.

Projectgroep

Stichting-Polderblik_Lieke

Lieke Frielink

Opgeleid als research designer (Design Academy Eindhoven) vertaal ik cultuurhistorisch onderzoek naar aansprekende beelden/ objecten op locatie. Ik richt mij voornamelijk op onderwerpen in verband met de openbare ruimte. Het uiteindelijke resultaat nodigt uit om vanuit een andere invalshoek naar de omgeving te kijken. Als geboren en getogen Almeerse ben ik zeer betrokken bij de jonge stad: haar opzet, haar groei en de opgaven voor de toekomst.

Stichting-Polderblik_Mark

Mark Wiechmann

Vanuit studio in Almere werkende als ontwerper en vormgever. Startend met onderzoek naar de hedendaagse vernaculair worden concepten ontwikkeld, objecten geproduceerd en plaatsen geaccentueerd. In 2016 stichting Polderblik mede opgericht en voormalig penningmeester. Nu werkende aan lopende projecten zoals de Architectuurprijs Almere, Kunstambassadeurs i.o. en het nalatenschap van Teun Koolhaas. Voor verhuur en bezoek aan Polderblik kunt u contact opnemen.

Stichting-Polderblik_Wibke

Wibke Plagmann

Architect en onderzoeker met passie voor erfgoed en ruimte en fascinatie voor de relatie tussen de ruimtelijke ordening en het functioneren van de samenleving. Ik ben ervan overtuigd dat mensen met een rijk inzicht in het verleden en in de transformaties van hun leefomgeving meer compassie tonen en gelukkiger zijn. Ik streef ernaar om deze ruimte te ontrafelen, te bezielen en langdurig te optimaliseren.

Stichting-Polderblik_Marie-josee

Marie-Josée Röselaers

Werkzaam als stadgids in Almere (Architectuurinalmere.nl) en promotor van Land Art Flevoland (Landartflevoland.nl). Vertelt over het ontstaan van de stad, het stedenbouwkundig plan, het stadshart, de architectuur, de groei en Floriade 2022. Speciale interesses: kunst in de openbare ruimte en de bescherming van bijzondere gebouwen en zichtlijnen.

Stichting-Polderblik_Jan Frans

Jan Frans de Hartog

Eén van de twintig vrijwilligers van de Stichting Polderblik Opgeleid aan de TH Delft als architect. Gewerkt als stedenbouwkundige van 1976 tot 2002 aan Almere. Eerst bij de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders later als hoofd van het bureau Stedenbouw bij de gemeente Almere.

Stichting-Polderblik_Maarten

Maarten van Luttervelt

Belang van milieu en duurzaamheid geleerd op MLTuS ‘Warmonderhof'. Na studie landschapsarchitectuur in Brussel gegrepen door de pioniersgeest van Flevoland. Dertig jaar ruimtelijk vormgever, werkzaam aan strategische plannen op bovenlokaal schaalnivo over m.n. bereikbaarheid. Planologische scenario's ontwikkeld op het snijvlak van water en lucht, stad en land voor oa. de Markerwaard, sneltram-, golfbaan- en momenteel luchthaven-infrastructuur Schiphol.